fbpx

Høst – ny start, hva venter vi på?

Høsten er her. Vi har hatt en sommer, alle med sine opplevelser. Vi har kost oss på forskjellig vis, noen intensiverer trening og kroppsfokus, andre tar det igjen med god mat og drikke. Litt av alt er kanskje en god kombinasjon.

Jeg sitter med en følelse av at vi er litt på «vent»- usikkerhet og «frihetsberøvelse»- ja, for vi kan jo ikke dra til Sverige eller Gran Canaria når vi vil. Må vi det akkurat nå da?  Vi er inne i en tid til ettertanke, men vi kan ikke sette livet på vent..

Noen trosser reise anbefalingene, gamle vaner må brytes ….vi er kanskje en bortskjemt nasjon.

I England vil statsminister Boris tvangsslanke befolkningen, fordi han selv har opplevd koronasmitte og ubehaget det medførte. Han hevder til og med at å være for tung, gjorde tilstanden verre for han.

Korona er en tilstand nå, men vi vet alle at livsstilssykdommene henger sammen med «det gode liv». Det har ikke endret seg, statistikken viser heller det motsatte.

Vi kan bli litt trassig av slike påstander, for det må da være lov å kose seg. Selvfølgelig skal vi det- det er flere måter å gjøre det på.

Kjenner du deg igjen, er du bekymret over egen helse og vekt?  

Du må starte med å definere hva som er riktig for deg- for det er det bare du som vet. Velg ut fra deg selv, og ikke ut fra det du tror andre sier og mener om deg. Det er mye du kan gjøre selv, uten at det koster deg noe

Det vil aldri være negativt å bevege seg i naturen, eller kutte ned på brus og godterier. Begge deler kan du enkelt gjøre fra i dag. De valg du har gjort i sommer eller lengre tilbake, er passert. Ikke vent på at alt ordner seg bare det nå blir høst eller jul, eller et nytt år.

Jeg leste nettopp et blad som beskriver ny kildesortering av søppel i kommunen. Skal vi oppnå å redusere restavfall må alle gjøre en innsats, det skjer hos deg og meg. Min refleksjon ble umiddelbart hektet på hvordan vi sorterer i det vi velger å spise.

Tenk om det hadde vært like stort fokus på maten vi velger, og konsekvensene av å bare kjøre på- kroppen forsøples, ikke bare naturen.

Sorteringen vår starter allerede i butikken. Det du velger bort der, ligger ikke hjemme hos deg og frister.

På begge områder kan vi sortere feil, det vil helt sikkert skje. Det beste vil være om vi tar ansvar, både med egne valg og for naturen vår, og gjøre så godt vi kan.

Mine høsttips til deg:

  1. Vær din beste venn, og velg matvarer etter fornuften
  2. 2.Plukk bær, du sparer penger og velger selv sukkermengde ved tilbereding
  3. Turer i skog og mark, gir deg påfyll av energi og helsegevinst. Du forbrenner ekstra kalorier.
  4. Gå en tur, sykle eller jobbe i hagen hver gang du vil unngå et ekstra måltid. Du bruker kalorier istedenfor å innta nye
  5. Drikk vann når du er tørst.