fbpx

Det er sol og sommer. Skulle du gjerne vært noen kilo lettere og følt deg mere vel i sommertøyet? Det er lett å finne motivasjon til å starte en slankekur, men hva skal du velge i et hav av muligheter? Det bare å innse at kiloene ikke renner av i løpet av natta. Det vil koste en innsats- og det er noe du selv må stå for. Det kommer dager igjen da strandlivet avtar, og kroppen igjen kan skjules i klær. Holder motivasjonen da til videre innsats?

Egen helse og velvære er et godt utgangspunkt. Du har alltid et valg, ta tak og legge om livsstilen din eller fortsette i samme sporet. Det er bare du selv som vet hva du spiser og hvor aktiv du er. Er det flaut å ta det frem i dagen? Når du tenker gjennom kan det være matvarer du vet ikke gjør deg godt, men som du likevel velger- hva styrer deg?  Å finne frem sine «svakheter» og se på dem, vil bare gjøre at du kommer styrket ut! Du er ikke alene, det er mange i samme båt.

Ikke sammenlign deg med andre, kroppen din skal fungere for deg. Du er unik, tren på å være fornøyd med deg selv.

Har du nå bestemt deg, og ønsker en endring- er det nødvendig å finne noen gode motiver for å gjennomføre! Det vil hjelpe deg når du er i ferd med å gi opp- ja, for det kan absolutt skje.

 • Er du bevisst på hvorfor du vil det?
 • Har du satt deg et mål som kan hjelpe deg i prosessen?
 • Ser du for deg en endring du skal innføre for fremtiden, eller har du et kortsiktig mål du skal innfri?
 • Har du et tidsperspektiv
 • Hva vil du oppnå?  Økt velvære, høyere energinivå eller bli generelt sterkere i kroppen?

En endring i mat, trening eller i det sosiale bringer oss utenfor komfortsona. Endringer er krevende, å ha alt som før er mye enklere!

Å finne unnskyldninger for ikke å gjennomføre, er den enkleste sak.

Finn frem en notatbok, der du må være ærlig med deg selv. Det er du som skal ha nytte av de endringene du ser for deg!

 1. Skriv ned hvilke endringer som skal gjøres.
 2. Finner du noen dårlige vaner hos deg selv? 
 3. Hva har hindret deg tidligere i å nå dit du vil? Har du gjort noen forsøk før, da har du sikkert mange råd til deg selv.
 4. Om du står fast, hvilke gode råd ville du gitt til din beste venn i samme situasjon?
 5. Du må sette deg noen konkrete mål, da kan resultater måles. Bruk gjerne en skala fra 1 til 10. Hvor står du før tiltak starter og hvor vil du? Ta frem skalaen underveis.
 6. Hvordan kan du vite at du har oppnådd noe, hvilken følelse har du og hvordan kjenner du det i kroppen?
 7. Unngå å jobbe med for mange utfordringer i gangen, du blir lett overveldet og det er mye lettere å gi opp.
 8. Skal du ned i vekt, glem tallet vekta står på. Fokuser på fordelene du høster med de endringene du har gjort. Du føler deg bedre i kroppen, og merker gjerne at klærne er løsere, da vil motivasjonen øke med grad av velvære.
 9. Skal du oppnå en varig vektnedgang må du ha tålmodighet- det skjer ikke over natta. Strategien at fra nå av skal jeg bare spise sunt, kan du bare glemme. Du vil garantert sprekke! Bestemme deg for at søte fristelser er til fest!
 10. Ta små steg i gangen, begynn med endringer du vil mestre, og innfør flere endringer gradvis. Da har du stor mulighet til å lykkes. Følelsen av økt energi og overskudd vil hjelpe deg å holde motivasjonen oppe!